Mijn 5 Favoriete Apps

Dit bericht verscheen eerst op Appstublieft.be

Dag, ik ben Xaveer (31), papa van Loewis en Marketing Technologist bij Invisible Puppy

Ik installeerde m’n eerste modem in 1998 en ben sindsdien niet meer offline geraakt. Alles wat digitaal is, boeit me enorm. Qua Smartphone zweer ik al jaren trouw aan OnePlus. Zowel privé als professioneel gebruik ik m’n gsm best wel veel. Ik installeer en verwijder ook vlotjes vele apps.

Als favoriete apps, heb ik gekozen voor diegene die ik al vele jaren echt gebruik. Om de zoveel tijd kuis ik mijn gsm en startscherm op, volgende apps zijn dus ‘de blijvers’:

1. Podcast Republic

Ik heb al een tiental podcast apps geprobeerd. Deze is de allerbeste (op Android). Waarom: Podcast Republic heeft echt ALLE podcast ter wereld, de UX is super en er is een  download functie waardoor je podcast op voorhand via wifi kan binnenhalen. De app werkt gewoon fantastisch goed. Mag ik je twee podcast aanbevelen nu je daar toch bent? ComputerclubDe Bourgondiërs. Graag gedaan!

Android

2. Waze

Voor de hand liggend, maar toch een van de meest gebruikte apps op m’n smartphone. Ik ben veel onderweg en gebruik constant Waze; zelfs als ik de weg ken. Het aantal uren dat ik hiermee bespaar, is gigantisch. Ik vind het bovendien leuk om dankzij Waze langs dorpen en straten te rijden waar ik anders nooit zou passeren. 

Android iOS

3. Linkedin

Linkedin is mijn Instagram, Facebook, Snapchat of TikTok. Het is daar waar ik m’n meeste tijd doorbreng. Slimme mensen volgen, zelf dingen delen, in discussie gaan, nieuwe mensen leren kennen, … I Love it! Superhandig op events is de “scan qr code” om te connecteren. Klik, snap, nieuwe persoon erbij in je netwerk.

Android | iOS

4. Notities

Hoewel ik gestructureerd werk, zijn mijn gedachten dat niet altijd. Op de vreemdste momenten vliegen er nieuwe ideeën door mijn hoofd. Op zo’n momenten heb je snel pen en papier nodig of een app waar je zonder nadenken iets in kan ‘djoefen’. Geen fancy shit. Gewoon tekst. Snel noteren, later weer opnemen. Ik gebruik hiervoor de OnePlus standaard Notes app. Andere alternatieven zijn Google Keep of de default iOS notes app.

Android | iOS

5. Runkeeper

24 Mei 2011: mijn eerste loopje met Runkeeper. Vandaag gebruik ik de app nog altijd. Hij marcheert gewoon goed. En zelfs met de gratis versie heb je alle functionaliteiten die je echt nodig hebt. Extra pluspunt zijn de hilarische voice overs. Enkele voorbeelden: “You are running like a hippopotamus – don’t worry they are fast!” of “After this great run you deserve to sit on the couch and drink a bottle of wine! (Just kidding)”. Of deze aanmoediging.

Android | iOS

Eervolle vermeldingen voor TooGoodTooGoSoundcloud en de Gmail App


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *